Månadens Hund Mars 2022


RR SE JCH SE UCH Karamellbackens Kalla

SE55775/2014

Ägare: Conny Andersson , Drev Braås

Hundens far

RR SE JCH SE UCH Bergnäsets Messi SE42280/2011

Hundens mor

RR SE JCH SE UCH Karamellbackens Silja

SE60193/2008

Uppfödare: Tommy Karlsson Strömsnäsbruk

Kalla är för mig den perfekta jakthunden. Hon har stabilt temperament, är en lugn familjehund och som i skogen byter skepnad och med hennes unika energi och envishet blir hon den perfekta jakthunden.

Hon gör alltid jobbet oavsett vilket väder eller vilka förutsättningar som råder. Det enda jaktbara som intresserar henne är hare vilket hon tar sig an både med envishet och glädje. Kalla har fått två valpkullar födda under mitt kennelprefix Kettystams. Den första kullen 2019 och den andra kullen 2021. Vid båda tillfällena fick hon 14 välskapta valpar som hon klarade av galant utan stöd eller hjälpmatning. Samtliga 28 valpar har hamnat i bra jägarhem från söder till norr och flera tävlar i elitklass.

Kalla har tagit ett antal elit-ettor, höjdpunkten kom i år då hon som vanligt trots besvärliga förutsättningar gjorde en bra prestation och kom på 4:e plats på Eksjöprovet 2022 och blev därmed bästa svenska hund på provet. Kalla tillhör den lite lättare och elegantare typen av finsk stövare, hon har alltid varit och är lättränad och därmed snabb återhämtning efter sina valpkullar. Min förhoppning är att vi får många ytterligare jaktår tillsammans.

Conny Andersson Kettystams Kennel Braås