Månadens hund februari 2021

Hundens titlar, kennelnamn, namn, regnr:

SE29312/2012 SJ(räv)Ch, Fi(räv)cy Loke

Ägarens namn och postadress

Alfred Olofsson , Ersmark

Hundens far, titlar, kennelnamn, namn, reg.nr

S47964/2005 SJ(räv)Ch, Fi(räv)Ch Elokarin Tarxan

Hundens mor, titlar, kennelnamn, namn, reg.nr

S31053/2007 Dark Russels Engla

Uppfödarens namn och postadress

Christian Bengtsson , Lycksele

 

Loke kommer ifrån en parning jag själv ”bad om”. Jag var på jakt efter en ny valp, jag ville ha en avkomma efter min första stövare SJCH SJ(räv), Fi(räv)Ch s23415\98 Tello . Tyckte att det vore kul att få tillbaka ”mina” linjer från båda sidorna. Parningen blev av och jag tog den enda han valpen i kullen.

De första åren var Loke rätt barnslig och ofokuserad, både hemma och i skogen. Troligen påverkande pondusen som hans far hade såpass mycket att han hämmades i sin utveckling.

Loke har alltid haft ett bra rävintresse så där har det aldrig varit några bekymmer, klöv intresset har däremot ställt till endel bekymmer men är numer inget problem och hanterbart.

Hare kan han driva , ibland riktigt bra , det händer ett par gånger varje år .

Lokes styrka är likt sin far sitt enorma slagarbetet. Mina kan tycka ibland att det vore mer effektiv att inte ta så gamla spår som båda gjort men å andra sidan hittar de alltid räv och upptaget kommer. Han väcker bra och har ett trevligt , tvåtonigt och hörbart skall med stor drevsäkerhet .

De två sista åren har jag haft dåligt intresse för jaktprov men startades 2017 på sitt första och det blev en halvdålig 1a på 55 poäng, på snö .

Förra året hamnade familjen i Finland och där startade jag Loke på Finlands största prov kettukapina , det var första gången provet gick på barmark och han vann hela provet med 2st bra 1a pris .

Nu i höst har han mäst fått jaga själv pga av personliga skäl, jag har turen att bo så att jag kan bara öppna hundgården . Tänkte nu att jag skulle ta fram honom till Champion , anmälande honom till Norräven där han tog en bra 1a och vann hela provet.

Efter detta startade jag elitprov(räv) vilket gick bra , alla prov efter 2017 har gått på barmark.

Han är utställd 1 gång med resultatet 1:a med CK