Månadens Hund Juni 2022

SE J(räv)CH  FI J(räv)CH Viitajoen metal
Ägare: Joachim Fredriksson
Mor: FI J(räv)CH Akon Luna
Far: FI J(räv)CH UCH Vihreäntalon Hamppi

Metal var lugn och trevlig som valp. Redan vid 5 månaders ålder började han visa intresse för jakt. Före 3 års ålder var Metal både svensk och finsk jaktchampion på räv. Han hade en fin björnjakt på 4 timmar innan 3 års ålder, tyvärr var det full skjutet då.

Metal har flera kullar med olika tikar. 20 av de har minst 1 första pris på räv. Vid Metals andra kull sparade jag en tik på foder (daglegans trixxa) som jag sedan tog en kull på sommaren 2021. Eftersom jag är provdomare och har hört många olika hundar så valde jag att para med Ljusvattnetsbergets Muller eftersom han är en av de de bättre rävhundar jag har hört.
Från den kullen sparade jag en tikvalp som jag hoppas mycket på.
Metal börjar bli till åren, but still going strong. Som en jägare och vän sa ”man ska alltid ha något nytt på gång”