Månadens Hund Maj 2021


Hundens titlar, kennelnamn, namn, regn
SEJ(RÄV)CH Rävahallarnas Case SE28185/2014

Ägarens namn och postadress
Eric Svensson Brämhult

Hundens far, titlar, kennelnamn, namn, reg.nr
J Ögärdets Charlie SE 36492/2011

Hundens mor, titlar, kennelnamn, namn, reg.nr
SEJ(RÄV)CH Smedmarkens Drilla SE27780/2007

Uppfödarens namn och postadress
Rävahallarnas Kennel,
Leif malm 314 91 Kalvhult Hyltebruk

När jag började leta stövare vill jag ha tag i en med så mycket jaktlust som möjligt och som bara skulle gå på räv!
Efter att pratat med Leif som lite motvilligt låtit mig tinga en valp.. så kom Case hem, fungerade bra med dom andra hundarna och visade fin mentalitet. När han var 4,5 mån släppte jag på en räv jag sett, han tog an löpan och började skalla ca 15min och kom tillbaka,sen fanns det inget annat än jakt i huvudet på honom. Jag präglade han bara på räv, sköt första vid 7månaders ålder, men de va ju inte bara räv han drev..de va allt,
fick stora problem med att de va rå han kom med och till slut va jag så trött på det så jag va på väg och sälja honom, men rätt köpare dök inte upp och tur var väl de,så jag fortsatt släppa, koppla och prägla.
Var väl inte för än hösten 2018 som jag kunde börja lita på honom. Starta han på Hallandsräven 2019 där han körde ihop en fin 1, sen har han gått som tåget till både championatet och vinst i Västgötaräven och Hallandsräven! Case främsta förtjänster är hans enorma motor och jaktlust, drevsäkerhet och hans fantastisk upptagningsförmåga, tar upp i alla väder och tid på dagen.En riktigt grym jakthund är han!