Månadens hund Mars 2021


RR SJCH Bökebackens Dixi SE22934/2017
Ägare: Ulf Sivberg
Hundens Far: RR SJCH Baljåsens Nemo SE42122/2011
Hundens Mor: RR SJCH Bossmålas Liina SE27041/2012
Uppfödare: Ulv Sivberg

Dixi är efter min egen tik Bossmålas Liina. Hon var tidig med jakten. Första drevet kom när hon var med mig på jobbet en dag. Då var hon tre månader och det kom en hare hoppandes. Jag skulle ju naturligtvis se vad som hände. Det blev fullt drev rakt ut i skogen och jag tänkte, hon är snart tillbaka. Det tog fem timmar innan jag hittade henne 1,5 km bort. Hon hade villat bort sig och var vilse. Efter detta blev det koppel på tills hon mognat till.
När hon blev 6 månaden började jag släppa lite mer på allvar och hon fick till riktigt bra drevrepriser ganska omgående så drivandet har hon med sig. Det var ju lite stök med rådjuren också så det fick vi jobba med.
Andra säsongen när hon var 1,5 år tog hon en etta på hare (hon driver bara hare) i unghundsklassen och ett rr.
Tredje säsongen tog vi ett rr till och hon var klar för elit. Jag anmälde henne till Eksjöprovet men kom inte med då det blev lottning om platserna. Därför provade vi att åka till Sydsvenskas fasta elitprov i Markaryd. Det var barmark. Första dagen körde hon full tid. Andra dagen blev onödigt spännande då upptaget kom först vid tvåtiden. När klockan var ca 15.30 sa domaren att nu är tvåan klar och hunden är JCH. Otroligt sköt och jag kopplade på fullt drev då jag inte hade chans på ettan. Hon vann provet och var enda hund som körde ihop en elitetta.

Eftersom jag fick ta bort Liina på grund av en muskelskada denna säsong så ville jag ha en hund till. Då bestämde jag mig för att para Dixi med RR SJCH SUCH Gruvrisets Hiski SE34082/2017. Så där har jag nu en som heter Bökebackens Heiki.
Nuvarande säsong har jag startat Dixi på Eksjöprovet. Det var kall snö båda dagarna. Hon körde fullt båda dagarna 120/52 120/57 och lyckades vinna provet 3 år gammal.
Hennes stora styrkor är jaktlusten hon ger sig aldrig. Hon lyckas ofta få till långa fina drevrepriser så drevsäkerheten är bra. Nu ser vi fram emot nya äventyr och någon valpkull till blir det säkert.

Mvh Ulf Sivberg