Månadens Hund Mars 2024 J Bökebackens Isak


Hundens namn och titlar
J Bökebackens Isak SE43836/2022

Ägare
Tim Knapp Hennan

Far
RR NORDJCH Lunnsjöns Sakko 12311/2018

Mor
RR SEJCH Bökebackens Dixi 22934/2017

Uppfödare
Ulf Sivberg Vederslöv

Hej!
Vi tackar för att Isak fick äran att bli månadens hund i mars och det uppskattar vi!
Jag fick möjligheten att ta över Isak i mitten av augusti 2023 då han precis hade blivit 13 månader. Han var ett ganska oprövat kort då han bara hade haft ett drev på ca 20min. Han var hos oss i ca 2 veckor innan vi drog iväg på vår första jaktresa med stövarna.
Till en början fick han stå åt sidan då jag satsade mot KM med min andra stövare Kolarstigens Sting, men då vi ej lyckades ta oss vidare så låg allt fokus på Isak nu.

Han hade redan under jaktresan visat sig ha bra egenskaper, som resulterade i några upptag och drev, varav ett på ca 60min.
Så nu var vi i mitten av oktober och han fortsatte bra, och gick från klarhet till klarhet för att bli en bra jakthund.
Snön kom i november så nu skulle jag få se hur han jaga på den. Efter några jakter på snön så behärskade han den bra också. Det vart december och det var dags för att anmäla på jaktprov och hans första jaktprov resulterade i en 1 ÖKL med 54p.

Tiden gick och han fortsatte bra så vi startade på ett till jaktprov som också vart en 1 ÖKL. Så nu var vi redo för elitstart och det gick bra också som resulterade i en 1 EKL. Nu hade vi 4 raka ettor och anmälde för jaktprov i Finland, vi ställde in det pga av att en tik från Norge skulle komma och para med Isak. Då han hade alla jaktprov på snö så gick resan istället till Södermanland för att starta honom på barmark och det gick också bra vilket resulterade i en unghundsetta. Och med det så har han alla grundande jaktmeriter för att kunna titulera sig SEJCH men då vi saknar en utställning över 15månader så siktar vi mot det nu.

I detta nu så är säsongen över och en summering av den är att Isaks mogna jaktegenskaper har utvecklats i rask takt under säsongen till att bli en jaktchampion.
I mitt tycke har Isak dom egenskaper en bra hund ska ha dvs. ett bra sök, tyst på slag och tappt, långa drevrepriser, ett roligt och hörbart skall samt har han mycket stor jaktlust.
Även hans kullsyskon verkar ha också nedärvt samma goda egenskaper då 5st är jaktmeriterade varav 4st är klar för start i EKL.

Isak har parat 2st tikar ifrån Norge och väntar 2st från sverige inom kort. Vi hoppas att han nedärver sina egenskaper till kommande valpar efter honom.

Isak har A/A på höfter och är hereditärt Ataxifri

Mvh Tim Knapp och Bökebackens Isak