Månadens Hund Oktober 2023Fader Rydatallens Petter
Moder Lassesjöns Lisa
Hejsan lassesjöns Lukas heter jag och min husse fick ett samtal från finnstövarföreningen där man tyckte att jag skulle bli månadens hund. Det känns som en stor ära för mig och husse. Men låt mig nu få berätta lite om mig själv. Jag är född i september 2018 och drev min första hare 13 veckor gammal där jag fick lite hjälp av husse med upptaget. Jag är en livlig och sprallig hund med mycket energi och har mycket jakt i mig. I januari 2021 tog jag min första etta på jaktprov. Startade sen på hösten på ytterligare 2 prov som tyvärr inte gav något resultat. På sommaren åkte vi till Borlänge på utställning och jag blev tilldelad ett very good p.g.a att det var lite mycket fläckar i det vita men annars var det bra exteriört. I december 2022 var det så dags för mitt fjärde jaktprov som resulterade i ett andrapris på ett väldigt isigt underlag. Januari 2023 tyckte jag att det var dags för prov igen som gick vägen d.v.s ett förstapris. I maj 2023 blev det utställning igen och det blev very good igen. (Fläckar igen). Jag fick chansen att ställa upp på dalarnas stövarklubbs KM och det var spännande. Första dagens första hare sprang bara på vägen fram och tillbaka i 34 minuter och husse och domaren såg den 5 gånger men sen tappade jag bort den. Dagens andra hare hittade jag slagen av kl ca tio över elva. Kl tio över tolv skrek jag i och den drev jag till ett förstapris till husses stora glädje. Det blev 59 eg poäng på mig den dagen. Dag två släpptes jag igen och det tog bara 6 minuter innan jag hade jösse på benen och det gick hela tiden till husse och domaren skrämde haren på vändplan och jag tappade spåret helt i nästan 40 minuter men jag var envis och kämpade mig fram till haren som satt ute på ett ungskogsfall och jäklar va jag skrek när han gick upp igen. Det gick då till ett förstapris igen så det blev två dagar i rad som husse blev tårögd över mig. Hittar jag slagen så är jag en väldigt envis hund som inte vill ge mig de första 3 timmarna. Förresten så heter min husse karl karlsson och matte heter Carin. Räv jagar jag gladeligen och kan hålla på länge med en sån om den inte går i gryt. Jag tycker själv att jag har ett bra skall och jag brukar jämt vara tyst när jag tappat bort spåret efter jösse. Men nu tycker husse att det får räcka för den här gången.

Tack och hej leverpastej från lassesjöns Lukas