Månadenshund Juli 2021


Hundens titlar, kennelnamn, namn, regn
J RR Kettystams Ruza SE28564/2019

Ägare:
Håkan Jonsson Båstad

Hundens far, titlar, kennelnamn, namn, reg.nr
SE JCH RR SE UCH NO J(D)CH Solstrimmans Finn-Heikki SE38981/2016

Hundens mor, titlar, kennelnamn, namn, reg.nr
SE JCH RR SE UCH Karamell Backens Kalla SE55775/2014

Uppfödarens namn och postadress
Conny Andersson Braås

Efter 25 års timeout från stövarjakten så dog min fars finnstövartik Ally i cancer och då bestämde jag mig för att jaga in en ny finsk stövare som både han och jag kunde ha glädje av. Eftersom jag under tiden har jagat mycket med Revonsaari Essi och Karamellbackens Silja så visste jag att det var denna linjen jag ville gå på eftersom jag gillade deras drev-säkerhet och jaktlust. När Tommy Karlsson berättade att Conny Andersson skulle para Karamellbackens Kalla med Solstrimmans Finn- Heikki så var valet enkelt. Våren 2019 tingade familjen en tik som sedan blev Kettystams Ruza. Och denna tik har verkligen levt upp till mina förväntningar!

Redan som 1 år och 8 månader tog Ruza sin första 1:a i UKL som sju dagar efter följdes av en 1:a i ÖKL. Därefter startade vi hennes första elitprov under december som gav en Elit 3:a som hon kämpade sig till trots väderförhållandena. I februari kom klubbmästerskapet som hon vann med två 1:or i Elitklass och blev klubbmästare i Sydsvenska stövarklubben i åldern 1 år och 11 månader. Med många bra hundar i hård konkurrens och tuffa väderförhållanden med snö och 17 grader kallt.

Vi i familjen är otroligt nöjda och glada över vad Ruza har presterat likaså i skogen som i hemmet. Nu väntar DM och en spännande höst.