Månadenshund Juni


RR SE JCH Tuvåkras Rossi SE30057/2012

Far; RR SE JCH SE UCH Bossmålas Ero S48449/2006
Mor; J Pikipuron Tiitu S63232/2009

Vinter 2012 ringde Johan Nilsson från Tuvåkras kennel och ville para sin tik Tiitu med min hanhund Ero.

Där och då bestämde jag och min son att jag ska spara en parnings valp, eftersom jag hade jagat mycket med Tiitu och visste vad hon gick för, väldigt ärlig tik med enorm jaktlust som alltid gjorde sitt yttersta och självklart ville jag ha en avkomma efter Ero.
Valet av valp föll på Rossi, han visade karaktär redan i valplådan, han förde ett j*vla oljud enligt uppfödaren Johan! Han började visa tidig jakt redan vid sex månaders ålder.

När han var tre år startade jag honom på hans första jaktprov som resulterade i ett första pris ÖKL. Rossi gick till SEJCH med endast fyra jaktprovsstarter med ett högt poängsnitt. Därefter har det blivit en hel del tävlande för honom, han har erövrat fyra första priser i EKL, varav ett på snö och tre på barmark. Rossi är en mycket ärlig hund med bra skall, skulle kunna önska att han tar ner drevfarten lite för ett bättre flyt i drevet.
Rossi är även;

2016: Vinnare Morjärvsprovet.
2016: Vinnare Mellandagsprovet.
2019: Vinnare Norrbottens klubbmästerskap. 2: a kom Rossis kullbror Tuvåkras Uno.
2020: Vinnare Dm.

Nu har jag nyligen tagit en parnings valp efter Rossi så vi har en spännande höst framför oss, med det säger jag tack för mig.

Med vänliga hälsningar,
Pertti Rintala.