Rasmästerskap 2023

RM – 2023 I FINLAND.
TÄVLINGEN går i VÄÄKSY den 8 – 10/12.

SVENSKA STARTFÄLTET ÄR FÖLJANDE UTAN INBÖRDES ORDNING.

RR SE JCH                                WEMBOÖ EILA SE45324/2013
ÄGARE: BILEAM NILSSON & ELINOR ARVIDSSON, URSHULT

RR NORD JCH FI SE NO UCH SE V-22 KOIVUKULMAN LUCKY-LASU ”LASSE” SE50731/2017
ÄG: JARI & ANDREA RAHM, STUGUN.

SE JCH RR SE UCH            LUNNSJÖNS SAKKO SE12311/2018
ÄGARE: PATRIK HANSSON,         GNARP.

SE JCH RR                        DONNÄNGET HILDA SE27542/2016
ÄGARE: STEFAN TUVEBÄCK,       BODEN.

 

SFF:S PRIS & TÄVLINGSKOMMITTÈN önskar alla tävlande lycka till i FINLAND. SFF:s TPK.
Peter Örjeheim

Rasmästerskapet 2023 i Asikkala Finland .

En ytterst väl genomförd tävling som våra finska vänner anordnade, det arrangemanget kommer att bli svårslaget. De hade ordnat ett bra boende för alla och det enda vi inbjudna behövde stå för var vår resa dit i övrigt stod dem alltså för alla kostnader såsom; hotell, mat och domararvoden.

Fredagen inleddes med en presentation av alla hundar/hundförare och lottning med efterföljande middag. 

Efter dag 1 så var nog de flesta nöjda med sina resultat men tyvärr så var Donnänget Hilda ägare Stefan Tuvebäck tvungen att strykas från vidare tävlan på grund av skada. Hilda fick dock ihop en Etta så att det Finska Championatet blev bärgat. 

Dag 2 så blev det en lång dag för många som kämpade in i kaklet och sena kvällen för att ge allt, Wemboö Eila med ägare Bille Nilsson tog en Etta och därmed så fick även de det Finska Championatet. 

Koivukulman Lucky-Lasu körde en Etta dag 1 men misslyckades kapitalt dag 2 och gjorde ett dyrköpt misstag som resulterade i avbrutet prov för hans del. 

Lunnsjöns Sakko med ägare Patrik Hansson gjorde det så jäkla bra så att dem stod som slutsegrare med 1 poäng till godo. Vi som har följt detta ekipage vet att de är i grym form då Sakko nyligen erövrade även ett NORD JCH i Norge. 

I slutändan så stod Norge som slutsegrare med Sverige som nummer 2 och Finland som 3:a. 

Jag måste säga att det var ett av de trevligaste prov jag har varit på. Upplägget i sin helhet var jättebra men utöver det har många av oss knutit nya kontakter som säkerligen kommer att vara till gagn för ett fortsatt framtida samarbete inom rasen. 

Ett stort tack till Stefan Tuvebäck som hade ordnat med stiliga och funktionella värmetäcken från märket Back on Track till alla hundar, var och en med hundens namn och Svenska flaggan på och kepsar till oss hundförare.

Ett stort tack även till våra vänner ifrån Norge, jag är mycket imponerad av deras positiva inställning i alla lägen och glada tillrop.

Jag ser fram emot nästa Rasmästerskap som går i Norge 2025 med glädje.


Michael Fredriksson

Jari Rahm


Segrare SE JCH RR SE UCH LUNNSJÖNS SAKKO SE12311/2018 ÄGARE: PATRIK HANSSON, GNARP